Het merk Pyrex werd opgericht in 1887 met de geboorte van borosilicaatglas. Pyrex glas is uniek. Het is van superieure kwaliteit en heeft een uitstekende weerstand tegen mechanische schokken. Het past zich perfect aan extreme temperaturen aan en is bestand tegen thermische schokken tot 220º.
In 1887 ontdekte de Duitse glasmaker Otto Schott dat de toevoeging van booroxide aan de samenstelling van glas het zeer goed bestand maakt tegen thermische schokken. In 1915 creëerde Bessie Littleton het merk. Haar lange ervaring met gebroken of gebarsten gerechten na één keer koken in de oven brengt haar ertoe haar man te vragen naar de bodems van de laboratorium-Nex-containers om het koken te testen.
In 1922 stak de productie van Pyrex-glas de Atlantische Oceaan over en werd in Frankrijk opgericht. In 1930 creëerde Pyrex een breed scala aan hygiënische glasproducten, bestand tegen kokend water, vlammen, alcohol en chemische middelen.
In 1936 komt het succes van de fles, een grote revolutie in deze wereld. In 1948 kwam er elektriciteit in de keuken, wat een revolutie teweegbracht in het koken. In 1985 wordt het eerste assortiment glasproducten voor diepvriesopslag gelanceerd.
Tussen 2004 en 2010 produceerden ze een groot aantal nieuwe producten die beschikbaar zijn in metaal, keramiek en roestvrij staal. Tussen 2008 en 2014 was er sprake van een geografische expansie en die gaan tot op de dag van vandaag door.
Onze klanten vertrouwen ons
Meningen van onze klanten
Ontvang ons nieuws