Wil je een dessert maken dat luchtig en zoet is, maar tegelijkertijd ook vers en lekker? Je hebt het cupcake-recept nodig! En het is dat deze koekjes met sinaasappelgeur al eeuwenlang een geruststellende snack zijn, althans voor een groot deel van de Europese familie.
Daarom brengen we je in Brycus-tips een special over dit malse, maar krachtige dessert, naast het definitieve recept om het te bereiden.
Voordat we de banketbakkerij bezoeken en alle producten van de ARC-leverancier nemen die u nodig heeft om te bakken, willen we u er iets over vertellen. Je zou denken dat de muffins zo beroemd zijn dat ze geen introductie behoeven. Ze zijn tenslotte al jaren de sterren op de verjaardagen van kinderen. Elk gerecht heeft echter zijn geschiedenis en dit is geen uitzondering.
Muffins, cupcakes en muffins zijn hetzelfde?
Helemaal niet! Muffins zijn extreem zachte kleine cupcakes. De muffins daarentegen zijn platte cakes en hebben zoute presentaties. In feite is de ham en eiermuffin de ster van het ontbijt in Engeland. Amerikaanse cupcakes lijken een beetje op muffins, maar het recept is anders. Ze worden ook geleverd met vullingen en decoraties, chocoladeganache, fondant en jam.
Nu je een beetje weet van muffins, is het tijd om het gedeelte met recepten en gebak te bekijken om er zeker van te zijn dat je alles hebt wat je nodig hebt voor dit culinaire avontuur.
De muffins, muffins of madeleines komen oorspronkelijk uit Frankrijk, maar door hun populariteit namen ze het Spaanse hart over. Zijn eerste verschijning was in de 18e eeuw in het hertogdom Lotharingen, waar het duizenden fascineerde tot het Parijs bereikte. In het begin hadden ze de vorm van een zeeschelp, maar tegenwoordig worden ze gebakken met siliconen vormen en gekruld papier, zoals muffins en cupcakes.
Gemakkelijke, zachte en donzige oranje muffins: het ultieme recept
In dit recept geven we je de lijst met ingrediënten, stap voor stap en onze Brycus-tips - of liever onze geheime Brycus - om hartverwarmende muffins te bereiden.
Ingrediënten. (Voor 6 muffins)
• 1 ei
• 60 gram vloeibare melk
• 65 gram witte suiker
• 85 gram bloem voor alle doeleinden
• 4 gram bakpoeder
• 40 gram zachte olijfolie of plantaardige olie
• Schil van een halve sinaasappel. Je kunt het vervangen door een citroen
Indicaties:
Zoek in onze gebaksectie naar de ARC-leveranciersproducten die u nodig heeft om de ingrediënten te bakken en te kopen. Neem een kom en leg het ei. Klop het met behulp van de elektrische mixer op hoge snelheid en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Het idee is om het ei te laten rijzen om het dessert een onweerstaanbare donzige toets te geven. Je weet dat het klaar is als je een dikke crème witte kleur hebt die het sneeuwpunt niet bereikt.
Verlaag de snelheid. Voeg de olie, melk en sinaasappelschil toe en klop tot alles homogeen is. Giet in een andere kom de bloem en het bakpoeder. Voeg de helft van de droge ingrediënten toe aan het mengsel door ze te zeven met een zeef.
Gebruik een spatel om alles samen te voegen met omhullende bewegingen. Onthoud dat je niet veel hoeft te verslaan! Voeg de rest van de bloem toe en klop tot er geen klontjes meer zijn. Onze Brycus-tips? Voeg een scheutje vanille toe, bedek het mengsel met plasticfolie en zet het in de koelkast tot de volgende dag of, in ieder geval, een paar uur.
Als het klaar is om te bakken, verwarm de oven dan voor op 200 ° C en vind je cupcake-bakje. Leg een gekruld papier in elke vorm. Roer het mengsel een beetje door met een garde, neem een lepel ijs en giet het mengsel op het gekrulde papier. U hoeft het niet helemaal naar boven te vullen.
Om het een suikerachtige toets te geven, doe een theelepel suiker bovenop elke pan met mengsel en zet ze in de oven. Wacht 15 minuten of tot de randen goudbruin zijn en de cupcakes de tandenstoker-test hebben doorstaan.
Laat ze afkoelen, schenk jezelf een glas melk in en geniet!
Onze klanten vertrouwen ons
Meningen van onze klanten
Ontvang ons nieuws