Het verleden en heden van barbecues zouden niet hetzelfde zijn zonder Weber, een echte reus in de sector. Deze firma zorgde voor een groot deel voor barbecuecultuur in de Verenigde Staten en later over de hele wereld. Wij zijn Weber Center, dat wil zeggen een officiële distributeur van de producten van dit legendarische merk. Brycus News brengt je zijn fascinerende verhaal.
Voordat we meer te weten komen over het begin van Weber, gaan we terug naar een tijd vóór de tweede helft van de 20e eeuw. Wie wilde genieten van op houtskool gegrilde stukken vlees, moest over het algemeen een stenen barbecue bouwen op hun terras of tuin. Omdat het volledig buiten is, kan een regenachtige of winderige dag zelfs de beste plannen verpesten.
Maar halverwege de vorige eeuw, toen George Stephen een innovatief idee had, zou de manier van barbecueën beginnen te veranderen. Met behulp van een nautische boei bouwde hij een van de eerste draagbare barbecues uit de geschiedenis. Het principe achter de fabricage van dit eerste model was verrassend eenvoudig en tegelijkertijd effectief. Nadat hij de metalen bal in tweeën had gesplitst, zette hij een van de helften drie voet om er een handige houtskoolafzetting van te maken. Het andere deel zou worden gebruikt als een hoes die het voedsel zou beschermen tegen de elementen en de warmte beter naar binnen zou verdelen.
Het duurde niet lang voordat deze uitvinding werd geprezen door de familie en vrienden van de nieuwe uitvinder, wat hem deed nadenken over de mogelijkheid om zijn draagbare barbecue op de markt te brengen. Ongeveer een jaar nadat het eerste prototype was uitgebracht, besloot George het bedrijf Weber Bros. Metal Works, waarvan hij al een partner was, over te nemen en daarmee de enige eigenaar te worden. Hiermee werd de Weber-Stephen Products Co. geboren, een bedrijf dat zich volledig toelegde op de productie en verkoop van barbecues.
In de loop van de tijd is de presentatie van Weber-barbecues veranderd om hun prestaties te verbeteren en hun mogelijkheden te vergroten. Zo werd er vóór het einde van de jaren vijftig een schoorsteen toegevoegd om rook te laten ontsnappen zonder dat het deksel hoeft te worden opgetild.
In de jaren zestig werd een model gelanceerd met een ronde tafel, waardoor het een ideale ruimte bood om zelfs in de meest ruige omgevingen voedsel te bereiden. Bovendien kwam het met een auto om het transport te vergemakkelijken.
Een andere mijlpaal in de geschiedenis van Weber vond plaats in het volgende decennium, met de release van de Gas Barbecue Kettle (1971) en Weber Electric Kettle (1973). Daarna was steenkool niet langer de enige warmtebron en begonnen de ontwerpen op gas en elektriciteit te draaien.
In de jaren tachtig ontstonden er twee presentaties die tot op de dag van vandaag nog steeds bestaan, met een ander aspect dan dat van die tijd. We verwijzen naar de Weber Genesis en de Weber Smoke Mountain Cooker. Het One-Touch-reinigingssysteem voor houtskoolbarbecues (dat nog steeds aanwezig is in de modellen van vandaag) werd op zijn beurt gecreëerd in het laatste decennium van de vorige eeuw. En de komst van het nieuwe millennium bracht de Weber Q en de Summit-reeks met zich mee.
Weber is een onderdeel geworden van de barbecue hall of fame als synoniem voor kwaliteit, veelzijdigheid en betrouwbaarheid. Tegenwoordig is hij een echte pionier en innovator in de wereldwijde barbecue-industrie. Het is niet verrassend dat het wordt beschouwd als een van de beste merken in zijn sector.
Om dit Brycus News-artikel te beëindigen, willen we u eraan herinneren dat we het Weber Center zijn. Dit betekent dat u in onze online winkel houtskool-, gas- en elektrische barbecues vindt van dit prestigieuze bedrijf. Daarnaast zijn we een officiële distributeur van andere Weber-producten, waaronder ontstekingstabletten, houtskool, rookhout, gasflessen, accessoires voor het bereiden en koken van voedsel en metalen borstels om het reinigen van onderdelen te vergemakkelijken.
Onze klanten vertrouwen ons
Meningen van onze klanten
Ontvang ons nieuws