Als je momenteel een tl-buis hebt geïnstalleerd, kun je dezelfde lamp gebruiken om de led-buis aan te sluiten. U zult echter enkele eenvoudige wijzigingen moeten aanbrengen.
Brycus Tips vertelt u wat u moet doen om de ene technologie door een andere te vervangen. Maar laten we eerst praten over de voordelen van deze wijziging.
Bij het vergelijken van de voordelen van led- en tl-buizen met elkaar blijken de eersten de duidelijke winnaars te zijn. Dit heeft de volgende redenen:
Duurzaamheid: ze hebben een levensduur van 50.000 uur, dat wil zeggen vijf keer meer dan hun tegenhangers.
Weerstand: ze zijn beter bestand tegen schokken en trillingen. En als ze beschadigd raken, kunnen ze ze repareren, iets wat onmogelijk is voor fluorescentielampen.
Verbruik: Ledbuizen zijn er in versies van 8 en 12 W. Fluorescentielampen kunnen daarentegen drie tot vier keer zoveel verbruiken.
Snelheid: Led-lampen lichten onmiddellijk op wanneer u op de schakelaar drukt, in tegenstelling tot fluorescentielampen, die een paar seconden kunnen duren om te starten.
Aantal starts: De levensduur van een ledbuis wordt niet verminderd door het aantal keren dat u ze overdag inschakelt. Fluorescentielampen daarentegen verlengen hun gebruiksduur bij elke start. De 10.000 uur die hun fabrikanten beloven, kunnen worden verkort door ze meer dan twee keer per dag in te schakelen, wat zeer waarschijnlijk is.
Veiligheid: TL-buizen bevatten kwikdamp. Als het breekt en het gas zich door de lucht verspreidt, kan het schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid en het milieu. Ledlampen hebben ondertussen geen gas nodig om aan te steken.
Bezoek ons lampengedeelte, waar u een ruime keuze aan ledlampen vindt.
Er is geen geavanceerde technologische kennis vereist om een tl-buis te vervangen door een led-buis. Let gewoon op de stappen die Brycus-tips u hieronder laten zien en verkrijg de juiste gereedschappen en materialen. Deze omvatten een draadstripper en een snijder, een klem en een schroevendraaier. Heeft u ze al? Laten we dan beginnen.
1. Demonteer de tl-buis
Schakel de schakelaar uit die de lamp van stroom voorziet en koppel deze los. Dit voorkomt het risico op elektrische schokken. Verwijder vervolgens de tl-buis van de lamp.
2. Overbrug primer en reactantie
Fluorescentielampen zenden licht uit dankzij de aanwezigheid van een verbinding met lichteigenschappen. Het is een gasmengsel dat bestaat uit kwikdamp (zoals we eerder vermeldden) en argon of neon.
Twee apparaten zijn verantwoordelijk voor het genereren van de noodzakelijke voorwaarden voor het oplichten van het gas in de buis. De eerste is de primer, die een vonk produceert die de temperatuur in de buis verhoogt. De tweede is reactantie, die de elektrische spanning verhoogt van 220 tot 1000 volt.
Omdat ledbuizen een heel andere werking hebben dan tl-buizen, hebben ze geen primer of reactantie nodig. Koppel dus de kabels los die deze apparaten van stroom voorzien. Hiervoor heeft u de schroevendraaier nodig.
3. Sluit kabels aan op elektriciteit
In tegenstelling tot tl-buizen, die op twee buishouders worden aangesloten, hoeven leds er maar één mee te maken. Kies welke je gaat gebruiken en sluit hem aan op de elektrische stroom.
Om dit te doen, moet u de stroom en de buishouder met de bijbehorende tang knippen en schillen. Nu moet u dergelijke kabels verbinden met behulp van de klem en de schroevendraaier.
4. Monteer de ledbuis
Plaats ten slotte de ledbuis in de lamp en zorg ervoor dat deze contact maakt met de buishouder die u hebt ingeschakeld.
Daar heb je het, een ledlamp klaar voor gebruik en waarmee je kunt besparen op de kosten van je elektriciteitstarief. Bezoek ons gedeelte met gloeilampen om de verschillende modellen te kennen die we tot uw beschikking hebben.
Onze klanten vertrouwen ons
Meningen van onze klanten
Ontvang ons nieuws