Bij deze gelegenheid raden we je aan om te proberen een zeer rijk recept van Italiaanse oorsprong te maken om je gasten te veroveren. Dit dessert, dat koud is, wordt in zeer korte tijd bereid, je hoeft het maar een paar uur in de koelkast te laten rusten voordat je het serveert of van de ene op de andere dag.
Tiramisu is een zoet gerecht dat in laagjes wordt gemaakt, met een zeer frisse en intense smaak van koffie en kaas die de kers op een heerlijke lunch of diner zal maken.
Om het te halen, raden we je aan om in te zetten op een verwijderbare ronde roestvrijstalen mal met antiaanbaklaag. Dit type mal is het beste voor dit dessert, dus we kunnen de laagjes makkelijk in elkaar zetten en laten rusten. Op het moment van serveren kunnen we het gemakkelijk uit de vorm halen zonder het risico te lopen de cake te breken.
We beginnen met het maken van de koffie, hiervoor gebruiken we een kwaliteitskoffie omdat dit de karakteristieke smaak aan dit dessert zal geven. Laat de koffie afkoelen in een kom.
Scheid het wit van de dooiers van de eieren en monteer het wit met behulp van elektrische of handmatige staven op het punt van sneeuw.
Meng in een andere kom de dooiers met de suiker tot het een wittere toon krijgt. Voeg mascarpone-kaas toe en meng langzaam tot een gladde room. Voeg vervolgens het eiwit toe in een omhullende beweging (van onder naar boven).
Het is tijd om het toetje in de vorm te doen. Om dit te doen, plaatst u een basis van zonnebloemkoekjes in de basis van de vorm en bevochtigt u deze met koffie met een deegborstel. Het moet goed nat zijn om sappig te zijn.
Voeg hier bovenop een royale laag van het kaasmengsel toe. Bedek opnieuw met koekjes en dompel onder in koffie. Verdeel de room opnieuw. Herhaal het proces totdat je klaar bent met de koekjes en room, eindigend met een goede laag kaas.
Bestrooi de laatste laag met cacaopoeder en haal het door een zeef. Laat minimaal 6 uur afkoelen of een nacht in de koelkast.
Serveer een lekker stuk tiramisu en geniet van dit heerlijke Italiaanse dessert.
Onze klanten vertrouwen ons
Meningen van onze klanten
Ontvang ons nieuws